Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Albire dentară

Există numeroase tipuri de tratamente cu ajutorul cărora se poate realiza albirea dentară, acestea diferențiindu-se între ele din punct de vedere al eficacității, costului, efectelor secundare și durabilității.

0245 210 516
0765 217 803
Calea Domneasca 159, Targoviste, Romania
Luni -Vineri
09:00 - 18:00

Ce este albirea dentară?

 

Unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară la ora actuală este albirea detară, acesta venind ca o reacție la importanța majoră pe care societatea contemporană o acordă înfățisării exterioare. De aceea nu mare ne este mirarea când constatăm că majoritatea oamenilor care apelează la acest serviciu sunt persoane publice.

 

Zâmbetul este cartea noastră de vizită, așa că ne dorim cu toții un zâmbet cât mai frumos, iar culoarea albă a dinților transformă zâmbetele în mod uluitor. Un zâmbet alb dă senzația de curățenie, îngrijire și sănătate.


Există numeroase tipuri de tratamente cu ajutorul cărora se poate realiza albirea dentară, acestea diferențiindu-se între ele din punct de vedere al eficacității, costului, efectelor secundare și durabilității. Însă toate au un lucru în comun și anume folosirea și aplicarea unor compuși peroxidici pe dinte (spre exemplu: peroxidul de hidrogen).


Rezultatul final, și anume gradul de albire al dinților, variază de la un pacient la altul, deoarece se iau în considerare o serie de factori precum: tipul de pete, concentrația agentului de albire prezent în produsul utilizat, timpul de acțiune al agentului pe dinte și frecvența cu care se realizează acest procedeu.


Pentru realizarea unui tratament eficient de albire a dinților este necesară respectarea etapelor ce debutează cu un consult de specialitate, în cadrul căruia medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul este un bun candidat pentru realizarea acestei proceduri.

Observații!

Nu se recomandă albirea dentară femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care suferă de boli gingivale, eroziune dentară, pacienților cu dinți sensibili, pacienților care sunt alergici la peroxid, pacienților care au dinții fisurați sau copiilor de până la 16 ani.


De asemenea, trebuie avut în vedere și următorul aspect: albirea nu are efect asupra coroanelor, plombelor sau altor tipuri de dinți care nu sunt naturali. Dacă aveți o obturație de culoarea dintelui, albirea nu va avea efect și asupra acesteia, ci doar asupra smalțului dinților naturali.
 
Candidații ideali pentru procesul de albire dentară sunt persoanele care prezintă pe dinți pete gălbui sau maronii cauzate de ceai, cafea, alcool sau medicamente.


Cu cât culoarea dinților se schimbă mai mult, cu atât petele vor fi mai greu de îndepărtat. Mulți pacienți au impresia că după tratament vor beneficia instantaneu de o dantură albă și strălucitoare, însă acest lucru este cât se poate de greșit.

 

Procedura de albire a dinților presupune deschiderea nuanței de alb doar cu câteva grade, în funcție de starea inițială a danturii, însă în acel moment, este posibil ca obturația să pară inestetică.


Cea mai eficientă procedură de albire este executată de medicul stomatolog, în cabinet, deoarece el poate să folosească cea mai mare concentrație de peroxid (până la 38%), fără efecte adverse.

 

Tratamentul poate să dureze aproximativ 3 ședințe, iar în urma acestora pacienții vor avea dinții cu până la 3 nuanțe mai albi.

 

Rezultatul durează în jur de 2-3 ani, iar după această perioadă se poate repeta procedura.

albire dentara targoviste

 

albire dentara targoviste

Albirea dinților în cabinet

Tratamentul de albire a dinților în cabinetul stomatologic se desfășoară în următorele etape:

 • Medicul izolează gingiile, cu scopul de a le proteja, folosind un gel sau un baraj de cauciuc (diga);
 • Se aplică gelul cu peroxid pe suprafața externă a dinților;
 • Se proiectează o lumină specială (led sau laser) pe suprafața dinților, timp de 20-30 de minute, în funcție de concentrația substanței active folosite.

Specialiștii în domeniu consideră că cea mai eficientă și sigură metodă de tratament de albire este cea realizată cu laserul de albire.

albire dentara targoviste

Albirea endodontică

Albirea endodotică este un procedeu care se realizează doar în clinică și se efectuează numai asupra dinților devitali.
 
Este posibil ca un dinte tratat endodontic și înnegrit ulterior, să mai fie albit?

 

Bineînțeles! Procedeul poartă numele de „albire internă” și se realizează pe parcursul a mai multe ședințe în cabinetul stomatologic.

În prima ședință se va îndepărta în întregime plomba coronară, până la țesutul dentar sănătos, se va sigila obturația de canal cu ciment sau compozit și se va introduce în cavitatea coronară gelul de albire. După efectuarea acestui procedeu, dintele este închis cu ciment provizoriu. Acest gel rămâne în interiorul dintelui timp de câteva zile, pentru a-și face efectul, după care este îndepărtat, iar dintele este restaurat definitiv.


Pentru a obține un rezultat satisfăcător, poate fi nevoie de 2 sau 3 schimbări al gelului folosit pentru albirea dintelui. De asemenea, trebuie ca pacienții să știe că albirea dentară nu este niciodată garantată deoarece această procedură stomatologică depinde foarte mult de structura dentară și de pigmenții acumulați.
 
Menținerea și îngrijirea danturii după albire

 • După efectuarea unei proceduri de albire dentară, pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită alimentației și igienei orale;
 • Trebuie evitate alimentele și băuturile colorate, igiena orală trebuie să fie una impecabilă, iar tratamentul de albire efectuat în cabinet trebuie continuat și la domiciliu;
 • Pasta de dinți are o importanță ridicată în menținerea albului dinților, iar fumatul trebuie să fie exclus din obiceiurile pacienților dacă aceștia doresc să își mențină dantura curată și sănătoasă.

albire dentara targoviste

 

albire dentara targoviste

Albirea dinților cu gutiere (acasă)

Pe lângă procedura de albire a dinților realizată în cabinet, există și varianta de a face acest lucru acasă. Bineînțeles, gelul folosit are o concentrație mai mică de peroxid, 15%, și se aplică pe dantură pe timpul nopții sau câteva ore în timpul zilei, cu ajutorul unor gutiere. În funcție de rezultatul dorit se pot purta de la una-două zile, până la o săptămână.


Dacă optați pentru albirea dentară realizată acasă, iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

 • Efectuați o igienizare riguroasă a cavității bucale;
 • Aplicați gelul în cea mai adâncă porțiune a gutierei, către partea facială a acesteia. Este indicat ca în zona molarilor să se folosească o cantitate mult mai mică de substanță. Aproximativ ½ sau chiar o treime din cantitatea de gel din seringă este suficientă pentru o arcadă;
 • Fixați gutiera complet și ferm pe dinți;
 • Pentru îndepărtarea gelului în exces de pe marginile gutierei, folosiți un șervețel sau o periuță de dinți cu peri moi;
 • Țineți gutiera timp de 8-10 ore în timpul nopții sau maxim 6 ore pe timp de zi;
 • După îndepărtarea gutierei periați foarte bine dinții, astfel încât să nu mai rămână gel pe aceștia;
 • Același lucru trebuie făcut și cu gutiera, aceasta trebuie clătită foarte bine pentru a nu rămâne urme/ resturi de gel pe ea.

Tratamentul se repetă timp de 7 zile.

albire dentara targoviste

 

albire dentara targoviste

Albirea dentară cu laser EPIC™ BIOLASE


Datorită tehnologiei inovatoare EPIC™ BIOLASE, folosită preponderent în Statele Unite ale Americii, pacienții pot obține acum zâmbetul ideal în numai 20 de minute.


Laserul stomatologic EPIC™ BIOLASE este un dispozitiv revoluționar, conceput să realizeze o gamă largă de proceduri dentare, printre acestea numărându-se și albirea profesională. Datorită tehnologiei avansate, acest tip de albire dentară este una dintre cele mai eficiente metode disponibile în prezent. Indiferent de gradul de colorare a danturii, laserul oferă rezultate uimitoare.


Procedura de albire dentară în cadrul căreia se folosește laserul EPIC™ este una foarte simplă: se aplică un gel de albire pe bază de peroxid de hidrogen, iar în contact cu laserul, elementul de albire se activează.


Deoarece este o procedură mai puțin invazivă, comparativ cu albirea dentară realizată cu ajutorul lămpii de fotopolimerizare, aceasta are o serie de beneficii printre care amintim penetrarea rapidă a smalțului dentar de către substanța de albire și perioada foarte scurtă de contact între laser și gelul de albire.

 

Principala caracteristică a albirii dentare cu laserul este că desensibilizarea are loc odată cu albirea propriu-zisă.

 

Astfel, se reduce perioada de expunere și tratament, iar rezultatul durează mai mult timp, comparativ cu abordările clasice realizate cu ajutorul gutierelor sau a lămpii de fotopolimerizare.

 

Programează-te acum pentru o consultație!

Programează-te