Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Cum poate tratamentul parodontal să prevină pierderea dinților?

Bolile parodontale reprezintă una dintre principalele cauze ale pierderii dinților la adulți.

Aceste afecțiuni ale gingiilor și structurilor de susținere a dinților pot avea consecințe grave asupra sănătății orale dacă nu sunt tratate la timp.

 

În acest articol, vom explora cum poate tratamentul parodontal să prevină pierderea dinților și importanța acestuia pentru menținerea sănătății dentare.

 

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală, cunoscută și sub numele de parodontoză, este o infecție a gingiilor care poate progresa și afecta osul care susține dinții. Aceasta începe de obicei cu inflamația gingiilor (gingivită) și poate evolua în parodontită dacă nu este tratată corespunzător.

 

Cum poate tratamentul parodontal să prevină pierderea dinților?

Îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului

  • Placa bacteriană și tartrul: Placa bacteriană este un film lipicios de bacterii care se formează pe dinți. Dacă nu este îndepărtată prin periaj și folosirea aței dentare, aceasta se poate întări și transforma în tartru, care poate fi îndepărtat doar profesional. Tartrul și placa bacteriană pot cauza inflamații și infecții ale gingiilor.
  • Detartrajul și planarea radiculară: Un tratament parodontoză în Târgoviște include proceduri de detartraj și planare radiculară pentru a îndepărta tartrul și a netezi rădăcinile dinților, prevenind astfel recidiva inflamației și infecțiilor.

 

Reducerea inflamației și a infecției

  • Inflamația gingiilor: În faza incipientă a bolii parodontale, inflamația gingiilor (gingivită) poate fi inversată printr-o igienă orală corespunzătoare și tratamente profesionale.
  • Tratamente antimicrobiene: În cazurile mai avansate, tratamentele antimicrobiene pot fi utilizate pentru a reduce încărcătura bacteriană și pentru a combate infecția.

 

Stimularea regenerării țesuturilor

  • Proceduri de regenerare: În cadrul unui tratament parodontoză în Târgoviște, se pot folosi tehnici de regenerare a țesuturilor, cum ar fi grefele osoase sau de țesut gingival, pentru a repara daunele cauzate de boala parodontală. Aceste proceduri ajută la restabilirea suportului structural pentru dinți, prevenind astfel mobilitatea și pierderea acestora.

 

Îmbunătățirea sănătății gingivale

  • Îngrijirea zilnică: Tratamentul parodontal este doar o parte a prevenirii pierderii dinților. Menținerea unei igiene orale riguroase acasă este esențială pentru prevenirea recurenței bolii parodontale. Periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură antibacteriană sunt cruciale.
  • Vizite regulate la dentist: Controalele periodice și curățările profesionale la fiecare șase luni sunt esențiale pentru monitorizarea sănătății gingivale și prevenirea complicațiilor.

 

Importanța tratamentului parodontal la DENTiquette

La DENTiquette din Târgoviște, echipa noastră de specialiști oferă tratamente parodontale avansate pentru a preveni pierderea dinților și pentru a menține sănătatea orală pe termen lung. Prin diagnosticarea precoce și intervențiile adecvate, putem stopa progresia bolii parodontale și putem salva dinții afectați.

 

Tratamentul parodontal este esențial pentru prevenirea pierderii dinților cauzată de boala parodontală.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.