Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Care sunt primele semne ale parodontozei și cum pot fi detectate timpuriu?

Parodontoza, cunoscută și sub numele de boala parodontală, este o afecțiune serioasă care afectează gingiile și structurile de suport ale dinților. Detectarea timpurie și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru a preveni deteriorarea severă a țesuturilor și pierderea dinților.

 

În Târgoviște, clinici precum DENTiquette Medical Center oferă tratament parodontoză Târgoviște specializat pentru a ajuta pacienții să gestioneze și să trateze această afecțiune în stadiile incipiente.

 

tratament parodontoză Târgoviște

 

Iată câteva dintre cele mai comune semne ale parodontozei și cum pot fi acestea detectate timpuriu.

  • Sângerarea gingiilor

Unul dintre cele mai timpurii și frecvente semne ale parodontozei este sângerarea gingiilor, în special în timpul periajului sau al folosirii aței dentare. Gingiile sănătoase nu ar trebui să sângereze cu ușurință. Dacă observi roșeață și sângerare, este important să consulți un specialist în tratament parodontoză Târgoviște pentru evaluare și tratament.

  • Retracția gingivală

Pe măsură ce parodontoza progresează, gingiile pot începe să se retragă de pe dinți, ceea ce duce la expunerea rădăcinilor dinților. Acest proces poate face dinții să pară mai lungi și poate crea spații între dinți, cunoscute sub numele de „buzunare parodontale”. Retracția gingivală contribuie la sensibilitatea dentară și poate compromite estetica zâmbetului.

  • Halitoză persistentă

Respirația urât mirositoare sau gustul neplăcut constant în gură poate fi un semn al parodontozei. Bacteriile și placa acumulate sub linia gingivală pot produce toxine care irită gingiile și cauzează miros neplăcut. Tratamentul adecvat pentru tratament parodontoză Târgoviște poate ajuta la reducerea halitozei prin controlul infecției și îmbunătățirea sănătății orale.

  • Dinți mobili sau schimbări în mușcătură

Pe măsură ce boala parodontală avansează și distrugerea structurilor de suport ale dinților devine mai pronunțată, dinții pot deveni mobili. Acest lucru poate afecta și modul în care se îmbină dinții atunci când muști, cunoscut sub numele de ocluzie. Schimbările în ocluzie și mobilitatea dinților sunt semne că parodontoza a avansat și necesită intervenție imediată.

  • Dureri la mestecat

Disconfortul sau durerea în timpul mestecării poate indica faptul că suportul structural al dinților este afectat. Sensibilitatea la rece și la cald poate fi, de asemenea, mai pronunțată datorită retracției gingivale și expunerii rădăcinilor.

 

La DENTiquette Medical Center în Târgoviște, specialiștii în tratament parodontoză Târgoviște sunt pregătiți să ofere consultanțe, diagnostice precise și tratamente eficiente pentru a ajuta pacienții să își păstreze sănătatea dentară pe termen lung.

Recunoașterea semnelor timpurii ale parodontozei și căutarea unui tratament profesional sunt pași cruciali pentru a preveni progresul bolii.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.