Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Spune adio dinților lipsă - implanturile dentare pot oferi un zâmbet sănătos și natural

implant dentar targoviste

 

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acest tip de tratament poate fi utilizat atât pentru a înlocui un singur dinte, cât și pentru a înlocui mai mulți dinți sau chiar toți dinții din arcadă.

 

Implanturile dentare sunt dispozitive mici, care sunt plasate în osul maxilarului sau mandibulei, unde funcționează ca rădăcini artificiale pentru dinții înlocuiți. Acestea sunt făcute din titan, un material biocompatibil, care permite osului să se adapteze și să se fixeze în jurul implantului.

 

Unele dintre avantajele implanturilor dentare includ:

 

  • Aspectul natural al dinților înlocuiți: acest lucru se datorează faptului că implanturile sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, iar coroanele dentare sau punțile care se așează pe implant sunt fabricate din materiale care se potrivesc  culorii naturale a dinților.
  • Îmbunătățirea funcției masticatorii: dinții lipsă pot duce la dificultăți în mestecarea alimentelor, dar implanturile dentare vor oferi o funcționalitate similară cu a dinților naturali.
  • Îmbunătățirea pronunției: dinții lipsă pot afecta pronunția cuvintelor, dar implanturile vor ajuta la corectarea acestei probleme.
  • Îmbunătățirea esteticii faciale: dinții lipsă pot cauza deformările feței și a maxilarului, dar implanturile vor menține integritatea acestora.
  • Păstrarea integrității osului și a țesuturilor din jurul dinților: dinții lipsă pot duce la pierderea osului din jurul zonei respective, dar implanturile vor stimula creșterea și menținerea acestuia.

 

Procedura de implant dentar poate fi realizată în mai multe etape, care includeți:

 

  • Evaluarea stării generale de sănătate și a stării dinților
  • Planificarea tratamentului: aceasta include determinarea numărului de implanturi necesare, a localizării acestora și a tipului de material folosit pentru coroanele sau punțile dentare.
  • Plasarea implanturilor: aceasta se face prin intervenție chirurgicală, în care se introduce implantul în osul maxilarului sau mandibulei. După aceasta, se așteaptă o perioadă de vindecare, în care osul se adaptează și se fixează în jurul implantului.
  • Montarea coroanelor sau punților: după perioada de vindecare, se montează coroana sau puntea dentară pe implant, astfel încât să se obțină un aspect natural și o funcționalitate optimă.
  • Este important de menționat că, înainte de a se lua o decizie privind implantul dentar, este esențial să se consulte cu un medic dentist calificat, care poate evalua și determina dacă acest tratament este potrivit pentru pacient.

 

În clinica noastră, DENTiquette Medical Center, avem medici dentisti cu experiență și echipamente de ultimă generație, care vă pot oferi tratamentul adecvat pentru a vă îmbunătăți sănătatea dentară și aspectul estetic al dinților dumneavoastră.

 

În concluzie, implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, care poate oferi numeroase beneficii, cum ar fi aspectul natural al dinților, îmbunătățirea funcției masticatorii, pronunției și esteticii feței, precum și păstrarea integrității osului și a țesuturilor din jurul dinților.

 

Vă invităm să ne contactați pentru a afla mai multe despre acest tratament și pentru a programa o consultație cu unul dintre medicii noștri dentisti.

Aveți încă întrebări?


Echipa DENTiquette Medical Center este pregătită să vă oferte toate informațiile de care aveți nevoie!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.