Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Albirea dăunează dinților?

Albirea dăunează dinților?

 

Presiunile sociale cu privire la aspectul fizic au crescut. Zâmbetul conturează fizionomia și îi poate da strălucire sau o poate umbri profund. În acest context, din ce în ce mai mulți dintre noi conștientizează importanța unui zâmbet impecabil.

De ce este important smalțul dinților?

Sănătatea smalțului dinților este direct asociată cu albul zâmbetului tău.

Probabil ai auzit de termenul de smalț dentar de la medicul dentist, dar de ce este atât de important să îl protejați?

Smalțul este stratul exterior, subțire, al dintelui, care acoperă coroana și protejează suprafața vizibilă, expusă, a dintelui. Acest strat exterior dur al dintelui este prima sa apărare împotriva vătămărilor fizice și chimice.

 

De ce este important smalțul dinților?

Smalțul dinților este cel mai dur țesut din corpul uman, este chiar mai dur decât osul!

Sarcina smalțului este de a proteja stratul interior mai moale și mai sensibil, numit dentină.

Deoarece este în prima linie de apărare, smalțul este predispus la deteriorare. Expunerea la bacteriile din zahăr, amidon sau substanțe acide vă amenință smalțul. Smalțul dinților susține zilnic buna funcționalitate a dinților: masticația.

 

Albirea dăunează dinților?

Răspunsul este nu, albirea dinților nu vă deteriorează smalțul dinților.

Partea principală a dintelui, dentina, este responsabilă de culoarea dinților. Aceștia sunt mai întâi acoperiți cu o soluție de albire, pe suprafața frontală a dintelui. Soluția va pătrunde prin smalțul dinților, până la dentină. Țesutul colorat din stratul interior va începe să se lumineze. Acest proces va dura aproximativ o oră. Aflați mai multe despre albirea dentară laser la DENTiquette Medical Center.

 

Precauții pentru albirea dentară acasă

 

Precauții pentru albirea dentară acasă

 

Produsele de albire a dinților conțin agenți de albire precum peroxidul de hidrogen și peroxidul de carbamidă. Produsele albesc dinții, le readuc strălucirea și transformă zâmbetul unei persoane.

Nu toate produsele de albire a dinților sunt totuși similare. Atunci când produsele nu au o calitate bună sau sunt utilizate incorect sau prea frecvent, acestea pot provoca sensibilitatea dinților și deteriorarea dinților.

Dacă utilizezi o pastă de dinți pentru albirea dinților, este posibil să trebuiască să o alternezi cu o pastă de dinți obișnuită, care nu conține substanțe chimice de albire. Acest lucru se datorează faptului că substanțele chimice prezente în pasta de dinți reacționează adesea cu gingiile, provocând o sensibilitate sporită.

Este recomandat să nu încerci albirea dentară fără supraveghere medicală, deoarece îți poate afecta smalțul dentar si produce pagube greu de remediat apoi de către medicul stomatolog.

Dacă decizi să folosești, totuși, kituri de albire acasă, caută produse care conțin mai puțin de 6% peroxid de hidrogen. Peroxidul de carbamidă este un ingredient activ care se descompune pentru a elibera peroxid de hidrogen. Ca un ghid general, 10% din acest ingredient activ eliberează 3,5% peroxid de hidrogen. Asigură-te că ai citit etichetele, înainte de albire.

 

Ce să faci când smalțul dinților tăi este deteriorat?

Smalțul este cel mai dur țesut, dar nu este indestructibil. Smalțul nu are celule vii și nu poate să se repare dacă suferă daune. Cu alte cuvinte, spre deosebire de restul corpului uman care se poate repara, odată ce smalțul a dispărut, acesta a dispărut pentru totdeauna.

 

Simptome de eroziune dentară:

  • Sensibilitatea la anumite alimente și temperatură provoacă durere;
  • Zone decolorate, galbene;
  • Dinții pot deveni mai aspri, neregulați;

Pentru a evita pierderea smalțului dinților, iată câteva metode de prevenție care trebuie luate în considerare.

 

Cum previi deteriorarea smalțului dentar din cauze externe?

Cel mai simplu mod de a preveni deteriorarea smalțului este de a evita fructele și băuturile zaharate și acide. Aceste tipuri de alimente sunt substanțele cele mai dăunătoare smalțului dentar. Atunci când se lipesc de dinți, ele interacționează cu bacteriile, pentru a produce un acid lactic care mănâncă mineralele sănătoase.

Acest proces va face ca smalțul să se descompună. Dacă mănânci alimente cu zahăr, încearcă să eviți bomboanele sau acadele, căci îți pot deteriora smalțul, provocând fisuri sau cioburi.

Dacă nu poți renunța la alimentele cu zahăr sau acizi, cea mai bună soluție este să îți speli bine dinții pentru a împinge calciul și fosfații înapoi în dinte pentru a întări smalțul. Iată care sunt cei mai comuni factori externi care pot provoca deteriorarea smalțului:

  • Consumul de cantități excesive de băuturi răcoritoare;
  • Consumul excesiv de alimente cu amidon;
  • Consumul excesiv de alimente cu zahăr;
  • Cantități excesive de vitamina C;
  • Anumite medicamente;

 

Cum previi deteriorarea smalțului dentar din cauze interne?

 

Cum previi deteriorarea smalțului?

 

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale deteriorării smalțului dinților sunt fricțiunea sau uzura.

Fricțiunea apare cel mai frecvent în somn atunci când strângi excesiv dinții (bruxism).

Bruxismul se diagnostichează de către medicul stomatolog și poate fi tratat.

O altă cauză este malocluzia, datorată dinților incorect aliniați. Aparatul dentar este o soluție bună pentru această problemă.

Xerostomia (gura uscată) afectează grav smalțul dentar, căci cea mai mare apărare împotriva deteriorării smalțului dinților este chiar saliva. Saliva protejează smalțul acoperind dinții cu calciu protector. Saliva îndepărtează deșeurile din gură și creează substanțe care ajută la combaterea bacteriilor gurii care pot descompune smalțul dinților.

 

Este important consultul medical regulat, pentru detectarea din timp a simptomelor și tratarea factorilor cauzatori ai deteriorării smalțului dentar.

Medicii echipei DENTiquette Medical Center te pot ajuta cu informații, sfaturi, indicații, diagnosticare, plan de tratament și înlăturarea efectelor deteriorării smalțului dentar. Ne dorim să zâmbești cu încredere!

 

Albire dentară sigură laser la Etiquette Medical Center

 

Contactează-ne telefonic sau online, completând formularul de mai jos:

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.